Vehmaisten ok, Arkisto

Arkistoimme tänne ilmoituksia ja tapahtumia.

KAUKAJÄRVESSÄ ON NYT VERKOTUSKIELTO, talvikalastus päättyy 30.4.

On vahva suositus, että kaikenlainen kalastaminen Kaukajärvessä laitetaan nyt telakalle. Syynä on, että sinne istutettiin 500 kpl järvitaimenta. Annetaan niiden oleutua järveen ja hakea ruokansa ja paikkansa. Pari vuotta jos jaksaa odottaa, niin aikas saaliita on lupeissa.


Jos saat järvitaimenen, huomaat, että se on eväleikattu. Alamitta on 50 cm ja kaikissa tapauksissa alamittainen on laskettava takaisin järveen.

Sensijaan jos saat järvitaimenen, jossa on evä, ihme on tapahtunut. Järvitaimenen ei pitäisi lisääntyä Kaukajärvessä. Tällainen ihme on laskettava kaikissa tapauksissa takaisin järveen.


Jos kysyttävää, soita pj. Sirpa Kuusela, 040 739 0957

***

TAIMENEN PALUU -PIENKERÄYS ON SULKEUTUNUT.

Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille. Lahjoituksia kertyi 3642 euroa, jolla istutettiin 260 kg, noin 500 kpl järvitaimenia.

Lämmin kiitos myös sukeltajille, tässä video järven puolelta. Morossa olevan kuvan on ottanut Päivi Luoma. Katso kuvia ja videoita Kalastusta Kaukajärvellä FB-sivulta.

https://youtu.be/L9vGdt8DGyI
***

KAUKAJÄRVEN HYVÄKSI YHDESSÄ –ulkoilutapahtuma

ON SIIRRETTY PIDETTÄVÄKSI la 5.9.2020 klo 11-15

( EI La 22.8.2020 klo 11-15)


Tavoitteena on järjestää koko Kaukajärven ulkoilmatapahtuma eri puolilla Kaukajärveä. Erilaista ohjelma eri rannoilla Vatiala/Liuttu, Kaukajärvi/Riihiranta, Vehmainen/Kaukaniemi Stadionilla kisojen seurantaa. Esimerkiksi kalastusta, rapuja, makkaranpaistoa, keskustelua, sukellusnäytöksiä, kalan savustusta ja muuta mukavaa.

Kutsumme yhteistyökumppaneiksi

Lähialueen omakotiyhdistykset, Kaukajärviseura ry, Pelastakaa Kaukajärvi ry, Vehmainen Seura ry, vapaa-ajankalastajat, sukeltajat ja muut kiinnostuneet tahot.Vuosi 2019 Luvanmyynti ja rajoitukset

Lupamyynti aloitetaan Vehmaisten Teboililla 6.5.2019 klo 12.

Huomaa rajoitukset.


Rajoitukset kalastuksenhoidollisista syistä Kaukajärvessä ja Pitkäjärvessä:

6.5. - 25.5.2019  välisen ajan onkiminen, verkko– ja viehekalastus on kielletty erityisesti Kaukajärvessä       1.6. – 15.7. välisenä aikana verkkokalastus on kielletty.

Rajoitukset eivät koske yleiskalastusoikeuksien mukaista ongintaa ja viehekalastusta.

Toivomme, että kunnioitatte kieltoa, jos haluatte olla mukana kehittämässä järvien kalakantaa. Ne, jotka katsovat, ettei Vehmaisten osakaskunnalla ole oikeutta hoitaa Pitkäjärven kalakannan kehitystä, voivat tiedustella asiaa Vatialan ja Alasen osakaskunnan edustajilta.

Suositellaan 50 mm tai suurempien verkkojen käyttöä.

Poikkipäin verkotus kielletään ja sallitaan talviverkotuksessa ainoastaan 2 x 30 m verkkoa/avanto. Toki avantoja on viisasta olla useita. Yhteen avantoon sallitaan vain kaksi verkkoa. Muistutamme että talouskohtaisesti verkkoluvan voi ostaa vain kahdelle verkolle.

Rajoitukset Halimasjärvessä: vain yleiskalastusoikeudet kalastaa yhdellä ongella tai yhdellä vieheellä.

Runsaan veneliikenteen takia suosittelemme harkitsemaan verkotusta riittävän syvällä Olkahistenlahdella vesialueellamme kesäaikaan.

Vehmaisten osakaskunta on saanut avustusta kalastuksenhoitomaksuvaroista ELY-keskuksen Järvi-Suomen kalatalouspalveluilta kalastuksenvalvonnan tehostamiseen.