Vehmaisten osakaskunta

Kaukajärven hyväksi yhdessä -webinaari

Torstaina 6.5.2021 klo 17-19 tapahtuma onnistui hyvin- Webinaariosallistujia oli 38. Kiitos asiantuntijoille luennoista, järjestäjille, osallistujille ja Tredun väelle innokkaasta työstä tärkeän asian puolesta.

Katso lisää Kaukajärven hyväksi yhdessä  -välilehdeltä.

 

***

***

 

 

KAUKAJÄRVESSÄ ON NYT VERKOTUSKIELTO, talvikalastus päättyy 30.4.

On vahva suositus, että kaikenlainen kalastaminen Kaukajärvessä laitetaan nyt telakalle. Syynä on, että sinne istutettiin 500 kpl järvitaimenta. Annetaan niiden oleutua järveen ja hakea ruokansa ja paikkansa. Pari vuotta jos jaksaa odottaa, niin aikas saaliita on lupeissa.

 

Jos saat järvitaimenen, huomaat, että se on eväleikattu. Alamitta on 50 cm ja kaikissa tapauksissa alamittainen on laskettava takaisin järveen.

Sensijaan jos saat järvitaimenen, jossa on evä, ihme on tapahtunut. Järvitaimenen ei pitäisi lisääntyä Kaukajärvessä. Tällainen ihme on laskettava kaikissa tapauksissa takaisin järveen.

 

Jos kysyttävää, soita pj. Sirpa Kuusela, 040 739 0957

***

TAIMENEN PALUU -PIENKERÄYS ON SULKEUTUNUT.

Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille. Lahjoituksia kertyi 3642 euroa, jolla istutettiin 260 kg, noin 500 kpl järvitaimenia.

Lämmin kiitos myös sukeltajille, tässä video järven puolelta. Morossa olevan kuvan on ottanut Päivi Luoma. Katso kuvia ja videoita Kalastusta Kaukajärvellä FB-sivulta.

https://youtu.be/L9vGdt8DGyI

 

 

 

***

KAUKAJÄRVEN HYVÄKSI YHDESSÄ –ulkoilutapahtuma

ON SIIRRETTY PIDETTÄVÄKSI la 5.9.2020 klo 11-15

( EI La 22.8.2020 klo 11-15)

 

Tavoitteena on järjestää koko Kaukajärven ulkoilmatapahtuma eri puolilla Kaukajärveä. Erilaista ohjelma eri rannoilla Vatiala/Liuttu, Kaukajärvi/Riihiranta, Vehmainen/Kaukaniemi Stadionilla kisojen seurantaa. Esimerkiksi kalastusta, rapuja, makkaranpaistoa, keskustelua, sukellusnäytöksiä, kalan savustusta ja muuta mukavaa.

Kutsumme yhteistyökumppaneiksi

Lähialueen omakotiyhdistykset, Kaukajärviseura ry, Pelastakaa Kaukajärvi ry, Vehmainen Seura ry, vapaa-ajankalastajat, sukeltajat ja muut kiinnostuneet tahot.

 

Ota yhteys Sirpa Kuusela, 040 739 0957, sirpa.kuusela@fidaros.fi

Järjestäjä: Vehmaisten kalastusosakaskunnan hoitokunta

 

KALASTUSLUVAT MYYNTIIN TB:llä

Alkaen ma 20.4.2020 kalastusluvat Vehmaisten TB:ltä käteismaksulla. Nyt TB auki ark. 6.30-16.00, sulj. la-su. Katso kuitin kääntöpuolelta rajoitukset ja muuta.

Alla olevista tiedostoista löydät asiakirjat, joissa on vuoden 2020 rajoitukset ja muut tiedot.

***                        

Vehmaisten osakaskunta
osa Kaukajärveä, osa Olkahisten lahtea, Halimasjärvi

 

Tampereen Vehmainen Seura ry on tarjonnut Vehmaisten osakaskunnalle tätä kotisivutilaa tiedottamiseen. Hallinnollisesti nämä yhteisöt - Vehmaisten Osakaskunta ja Tampereen Vehmainen Seura ry - ovat itsenäisiä toimijoita.

 

Pyydämme palautetta, mitä tietoja haluatte tänne Osakaskunnan sivuille?

Lupien myyntipisteet: käteismyynti Vehmaisten Teboil, Aukionkatu 2, Tampere, puh. 03 364 5781, katso lupahinnasto alla olevasta tiedostosta.

 

Hoidamme myös Vatialan, Alasen ja Haiharan Osakaskuntien alueen lupien myynnin. Ostamasi lupa kattaa koko Kaukajärven ja Pitkäjärven alueen sekä yllä mainitusti osan Olkahistenlahtea Näsijärvessä sekä koko Halimasjärven. Halimasjärvellä on luvallista vain onkia.

Vehmaisten Osakaskunta, Hoitokunta

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja, sihteeri Sirpa Kuusela 040 739 0957, sirpa.kuusela@fidaros.fi

Taloudenhoitaja, Turkka Tiainen 050 540 8487, turkka.tiainen@gmail.com

Kalastuksenvalvojat:

Vesa Nurminen, puh. 050 521 8635

Pertti Selin, puh. 040 839 5602

Ville Turpiainen, puh. 040 557 5834

Seppo Oksanen, puh. Puh. 040 557 7059

 

Osoite: Vehmaisten Osakaskunta, Kangasalantie 120,

postilaatikko K-marketin aulassa, 33730 Tampere

Saalis ja kuva, Eeva Kosela.

Toivomme, että kunnioitatte rajoituksia, jos haluatte olla mukana kehittämässä järvien kalakantaa. Ne, jotka katsovat, ettei Vehmaisten osakaskunnalla ole oikeutta hoitaa Pitkäjärven kalakannan kehitystä, voivat tiedustella asiaa Vatialan ja Alasen osakaskunnan edustajilta.

Suositellaan 50 mm tai suurempien verkkojen käyttöä. 

Poikkipäin verkotus kielletään ja sallitaan talviverkotuksessa ainoastaan 2 x 30 m verkkoa/avanto. Toki avantoja on viisasta olla useita. Yhteen avantoon sallitaan vain kaksi verkkoa. Muistutamme että talouskohtaisesti verkkoluvan voi ostaa vain kahdelle verkolle.

Rajoitukset Halimasjärvessä: vain yleiskalastusoikeudet kalastaa yhdellä ongella tai yhdellä vieheellä.

Runsaan veneliikenteen takia suosittelemme harkitsemaan verkotusta riittävän syvällä Olkahistenlahdella vesialueellamme kesäaikaan.

Vehmaisten osakaskunta on saanut avustusta kalastuksenhoitomaksuvaroista ELY-keskuksen Järvi-Suomen kalatalouspalveluilta kalastuksenvalvonnan tehostamiseen.