Kevätkokouksessa nuijittiin ja keskusteltiin

17.3.2017

Kevätkokouksen alkuun nautimme hyvät kahvit. Raisa Kaukonen Vapepasta esitteli toimintaa ja muistutti meitä siitä, miten meidän tulisi muistaa varautua esimerkiksi pitkiin sähkökatkoksiin.

Kokouksessa käsiteltiin normaalit sääntömääräiset asiat sujuvasti. Syyskokouksen päätöksen mukaisesti täydensimme hallitusta. Eronneen varajäsenen tilalle, toiseksi varajäseneksi valittiin Sirpa Nieminen (2017-2018) Rasulankadulta. Sirpa-kaima, tervetuloa joukkoomme.

Kaupungin suunnalta ja muuta. Yrjö Schafeitel oli kartoittanut mm. urheilukentän keskeneräisen osan tilanteen. Ilmesesti maa-ainekset kuljetetaan tänä vuonna pois ja ensi vuonna voisi tapahtua lopullinen rakentaminen. Kaukaniemen kaavoitetun pohjoispuolen alueen rakentaminen on alkanut ja katu vedetään Ryötinkadulta kauppakeskuksen kautta liikennevaloihin. Vanhalla päiväkodilla on ilmeisesti kaksi ostajakandidaattia, suunnitelman sisällöistä ei ole tietoa. Rakennuksessa on home- ja sieniongelma. Seurakuntatalo on edelleen myynnissä.

Meillä jäi aikaa keskustella toiveista ja tulevista hankkeista.

Aiheena muun muassa

Kesäteatteriesitykseksi toivottiin Nokian kesäteatterin "Kulkurin valssia" alustava päivämäärä olisi viimeisen esityksen päivä. Anneli Toivanen ryhtyy heti varamaan liput ja bussit. Tästä tulee uutista pikapuoliin. Hups, juuri saamani tiedon mukaan Anneli sai varattua 6.8.2017 klo 15.00 näytökseen 50 lippua.

Keskustelimme Vaunukadun meluvallitilanteesta. Aihehan on ollut tapetilla jo vuosia sitten. Saamamme tiedon mukaan puutavarakuljetukset noussevat yöaikaan 12:sta 24:ään junavuoroon. Hallitus paneutuu tähän aiheeseen niillä resursseilla, mitä on nyt käytettävissä. Etsitään kohdeyhteisöjen kontaktit kaupungilla, VR:llä, VR Trackillä sekä Pirkanmaan liitossa sekä esimerkiksi Kangasalan kunnassa.

Osuuspankin Nuorten kesätyöllistämistuki. Tieto on välitetty VehUlle ja he ovat hakeneet jo edellisenäkin vuonna sitä saamatta. Ko. työllistäminen edellyttää työn johtamista ja valvontaa sekä palkanmaksun järjestämistä. Tähän meillä ei ole resursseja.

Liikunta. Pohdittiin, että uudella koululla voitaisiin nyt uudelleen yhteistyössä VehUn kanssa järjestää jumppatunteja ja myös senioreille pelaamismahdollisuuksia. Tutkitaan asiaa VehUn ja koulun kanssa.

Muita aktiviteetteja: on ehdotettu taidetoimintaa, lasten leikkitoimintaa, suunnistusta ja metsäretkiä, valokuvausta ja Laskiaisriehan kaltaisia yhteistötapahtumia, joissa voi tutustua paikallisiin ja naapureihin paremmin.

Kirpputori on siirretty toukokuun suunnitelmista syyskuun alkuun. Päivämäärä on päätettävä piakkoin hallituksessa. Tästäkin uutisoimme pikaisesti, on ajateltu peräkontti+piha-kirppistä. Tutkaillaan myös vuokrattavien välineiden tilanne: pitäisikö osa poistaa ja huutokaupata tai miten järjestetään vuokraus järkevästi ja ilman turvallisuusriskejä. Silppuri todettiin romuksi ja poistettavaksi. Ehdotettiin myös, että hankittaisiin alennuksia rakennuskonevuokraamoista.

VehU-yhteistyö. VehUn kunniakierrostapahtuma on 19.6.2017. Pohtikaamme, voiko Seuran aktiivit olla tässä mukana. Hallituksessa päätetään myös, tuetaanko Kunniakierrosta vielä erikseen.

Kotisivut ja muut kumppanit. Kotisivuillemme on toivottu tietoa lennokkikerhosta ja kalastusosakaskunnasta.

Kalastusosakaskunnan paikka on nro 41 ja osakaskunnallakin on vene käytössään. Monet eivät tiedä omistavansa vesioikeuksia tietyillä alueilla Kaukajärvessä, Alasenjärvessä ja Näsijärvessä.

Vapepan järjestämä, osin leikkimielinen, tilaisuus varautumisesta ennakoimattiin tilanteisiin kuten sähkökatkoihin katsottiin tarpeelliseksi. Se voisi parhaimmillaan olla hyvä ulkoilu- ja tutustumistapahtuma.

Ehdotuksia ja palautetta otetaan ilomielin vastaan. Toimimme resurssien mukaan, tervetuloa myös aktiiviseksi toimijaksi

Sirpa Kuusela, puheenjohtaja, 040 739 0957, info@vehmainen.fi