Vehmaisten Talvitapahtuma la 25.3.2023 11-14

9.4.2023

25.3.2023 lauantaina kuulimme kansanedustajaehdokkaiden hyviä puheita. Ikävä kyllä emme saaneet kuulijoita sankoin joukoin liikkeelle. Sääkään ei suosinut. Mutta me saimme myös viestiä päättäjille - Lauri Lyly ja Anna-Kaisa Ikonen kuulivat huolestuneina murheitamme Kaukajärven hulevesiasioissa. Onnittelut heille ja kaikille valituille kansanedustajille - vaikuttaminen ja vastuu eduskunnassa kutsuvat. (päivitys 9.4.2023)

Lisätiedot Sirpa Kuusela, 040 7390957. Katso alta vuoden 2019 raportti, miten meni, ketä oli mukana.

Tämän hetken puheiden pitäjiä, tutkailkaa vaalikoineita - hurrataan kaikille: 

Aapo Niemi, vas
Sofia Vikman, kok
Sirpa Pursiainen, kd
Janne Pulkka, kesk
Ida Leino, kok
Sonja Hietaranta, kok
Jari Kinnunen, kok
Stiina Lahikainen, vihr
Hanna Holma, kesk
Marja Mäkinen-Aakkula, kesk
Petra Schulze Steinen, kesk
Janne Riitakorpi, kesk
Matias Lösönen, kesk
Jussi Haavisto, kok
Tommi Evilä, kok
Hanna Laine, sdp
Saana Vahvelainen, kok
Katri Virkkunen, kok 
Marika Puolimatka, ps
Lauri Lyly, sdp

Anna-Kaisa Ikonen, kok

Pia Nordström, kok

Janne Rauma, Liike nyt

..
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Vuoden 2019 tapahtuman raportti

Vehmaisten väki sai kiitosta

Talvitapahtuma oli menestys. Pilkkiongella oli ehdokkaita ja lapsia. Kaukajärven ahdin väki oli mennyt muualle lounaalle, joten kalastusharjoitus jäi ilman saalista. Osallistujat kertoivat, että hauskaa oli. Osakaskunnan hoitokunnasta Jussi Hietala ja Pertti Selin järjestivät mallikkaat pilkkiolosuhteet ja -systeemit Toivasen Markun avustuksella. Pertti Selin ja Pentti Erkkilä laativat myös mainion ja niin suositun napakelkan Kaukaniemen edustalle ja Saunarantaan mäenlaskupaikan.

K-marketin aulassa kävi kuhina. Niemisen Sirpa toimi kasöörina ja kahvinlaskijana, Lehtimäen Eija ja ystävänsä Emmi Pirkkalasta ja Lattusen Marja paistoivat herkullisia, gluteenittomia ja laktoosittomia vohveleita, Sirpa-pj. ja Leinosen Mira väänsivät taikinaa keittiössä takahuoneessa. Tuoreiden, rapeiden vohveleiden menestys oli taattu - vaikka meillä oli 4 vohvelirautapaikkaa, jonoa pääsi muodostumaan. Mutta hyvää kannatti odottaa.

Kuorttin Jussi toimi tapahtuman hyvänä paimenena ja kailottajana. Jussi esitteli ja juonsi mallikkaasti pitsing-tapahtuman, jossa 23 kansanedustaja-ehdokasta kertoi tavoitteistaan parin minuutin puheenvuoroissa. Ehkä olisi ollut hyvä, että kaikki ehdokkaat seurueineen olisivat kuunnelleet toistensa viestit paikan päällä. Hyvää ja rempseää kilpakumppaneitkin kunnioittavaa tekstiä tuli.

Turkka Tiainen hoiti äänentoiston ja muita tarpeellisia järjestelyjä. Pitseria Picasson palvelut, pöydät ja WC:t olivat myös tapahtuman käytettävissä.

K-marketin kauppias Tomas Laakso tarjosi hernekeittoa reilu 500 annosta ja se loppui kesken. Mutta mitä vielä, hän lahjoitti myös vohveleiden ja kahvituksen tarveaineet! Suurkiitos!

Mielipidetiedustelu
 

Mielipidetiedusteluun vastasi 17 lasta ja nuorta. Kiitos reippaista vastauksista, palkkiona oli lämmin vohveli.

Kotona paremmin? Koti oli ok, mutta oman huoneen siivous ja sisustus ja tiskit, vähän isompi sauna, leivontaa useammin, enemmän legoja - kotona olivat tärkeitä. Niin ja enemmän aikaa perheen kanssa.

Kotikylässä todettiin myös olevan kaikki ok, mutta myös kaivattiin golfkenttää, hyväntekeväisyystilaisuutta, luonnonsuojelua, roskia roskiksiin ja enemmän leikkikenttiä, Hipan temppusali kuntoon, vähemmän saasteita, lasten ja nuorten hyvinvointia - ja kukkien kastelua.

Mitä kuntoon maailmalla? Uimahallit, vesipuistot,  kaikille parempi olo, kierrätys, hyväntekeväisyys, ruokaa kaikille, muovin vähentäminen, ei ruokaa roskiin, tupakka ja nuuska pois, lennot halvemmaksi, ilmaston parantaminen ja muutoksen hidastaminen, vähemmän köyhyyttä - rauhaa.

Virtasen Raija järjesti äänestykset mallikkaasti.


******

Tämä lämminhenkinen, "poikkipuolueellinen" tapahtuma oli menestys ja hyvää harjoitusta ehdokkaiden kevään vaaliponnistuksiin. Tapahtuman markkinointi hoidettiin pääosin uutiskirjeillä, kotisivuilla ja Vehmaisten Sanomissa, jonka 1. numeroa jaettiin 10.500 ja käsijakona jaettiin 500. Kiitos ja rutistus kaikille ilmoittajille. Tamperelaisen juttu avitti erinomaisesti - tieto levisi tulevasta tapahtumasta - epävarma sää - tuleekohan sittenkin kastajaiset?

Puheenpitäjiksi ilmoittautuneet kansanedustajaehdokkaat v. 2019:

Juho Ojares, Kok
Harri Jaskari,Kok
Jari Kinnunen,Kok
Yrjö Schafeitel, Liike nyt
Leena Kostiainen, Kok
Anne-Mari Jussila, Kok
Jaakko Mustakallio, Vihr
Jocha Träskback, Kok
Katja Kotalampi, Vas
Seppo Sergei Kapanen, Sin
Olli-Poika Parviainen, Vihr
Hanna Laine, SDP
Ilkka Porttikivi, Vas
Jukka Gustafsson, SDP
Satu Kosola, Vas
Lassi Kaleva, PS
Veijo Niemi, PS
Erika Veltheim, PS
Henri Häkkilä, PS
Jouni Ovaska, Kesk
Suvi Mäkeläinen, Kesk
Aapo Niemi, Vas
Kaisa Läärä, SDP

Lämmin kiitos kaikille tapahtumassa mukana olleille järjestäjille, osallistujille ja rempseälle yleisövirralle, johon tapahtuman onnistuminen huipentui.

                                                                                       Sirpa Kuusela, pj.