Seimenkadulle 88-paikkainen hoivakoti

5.12.2017

Tieto rakennushankkeesta sai hyvän vastaanoton yhdistyksen syyskokouksessa ja hoivakoti toivotettiin tervetulleeksi Vehmaisiin. Kiinteistön jalostaa seinäjokelainen FinCap Kiinteistökehitys Oy, operaattoriksi tullenee Esperi. Mutta rakennuksen sijoittelusta ja alueen liikenteestä halutaan vakavaa kokonaisarviota. Pysäköinnin ja liikenteen ongelmat tulee viimeistään nyt tarkastella Koulu-Urheilukenttä-Hoivakoti-kokonaisuutena. Seimenkadun ja Sarvannankadun liikenne ja pysäköinti on aika-ajoin ylikuormittunutta.

SEIMENKADUN PÄIVÄKODIN TILALLE PALVELUTALO
KIINTEISTÖ OY TAMPEREEN VEHMASKOTI

Ongelmat

Alueen voimassa oleva kaava on peräisin viisikymmentäluvun lopulta. Siinä ei ole voitu riittävästi huomioida nykyisen liikenteen ja pysäköinnin tarpeita. Onko tuolloin voitu ottaa huomioon kasvanutta koululaisten, opettajien, urheilijoiden, kentän kisatapahtumavieraiden sekä hoivapalveluhenkilöstön, hoivakodin asukkaiden tai vierailevien omaisten määrää?

   Lähinaapurit ovat huolissaan Seimenkadun liikenteestä. Jos Hoivakodin autopaikat sekä huolto- tai ambulanssi- tai pelastusliikenne tulee Seimenkadun puolelle, liikennettä tulee entisestään liikaa. Onko Seimenkadun puolelle mitoitettu asialliset pelastusajoneuvojen väylät kääntymisineen?  Risteävä Sarvannankatu on arkisin kuormittunut koulun liikenteen takia.

Ratkaisuehdotuksia

Seura lausuu ja ehdottaa, että Rasulankatu jatketaan Kaukajärventien yli Hoivakodin pohjoispuolelle (pellon, puiston reunaan). Rakennus käännetään pohjois-eteläsuunnassa. Hoivakodin pysäköinti-, huolto- ja muu liikenne suunnitellaan rakennuksen pohjoispuolelle ja etelän puolelle sijoitetaan ulkoilumahdollisuuksia terasseilla, patioilla ja muilla oleskelupaikoilla.

  Rasulankadun jatkeelta toteutetaan liityntä Seimenkadulle. Vaikea risteys Kaukajärventie-Seimenkatu suljetaan, jolloin Kauppilaisenkadun ja Kaukajärventien risteys selkeytyy.

  Joko olisi korkea aika miettiä lasten turvallista kulkua kentälle — yli– tai alikulkureitti koululta kentälle?

 

Sirpa Kuusela

Ohessa lausunto Hoivakodin rakentamiseen ja liikenne- ja pysäköintijärjestelyihin liittyen (pdf).